Додик: Високи представник кривац за актуелну ситуацију у БиХ

10.02.2022 Актуелно

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик данас је у разговору са замјеником министра спољних послова Италије Бенедетом Дела Ведовом означио високог представника као кривца за актуелну сутуацију у БиХ.

Додик је истакао да је антиуставно и антидејтонско понашање високих представника било нажалост подржано од стране бриселске администрације која се наводно залаже за владавину права.

– Република Српска се снажно залаже за Уставну БиХ, а не ону коју видимо данас која је настала интервенционизмом страних фактора – рекао је српски члан Предсједништва током састанка у Источном Сарајеву, чија је основна тема била актуелна политичка ситуација у БиХ и њена европска перспектива.

Додик је нагласио да Република Српска не предузима никакве активности у правцу нарушавања територијалног интегритета и суверенитета БиХ, саопштено је из Кабинета српског члана Предсједништва БиХ.

– Све активности које проводи Република Српска су у складу са Уставом БиХ и Дејтонским мировним споразумом – истакао је Додик.

Српски члан Предсједништва БиХ поновио је да Република Српска не признаје Кристијана Шмита за високог представника јер није именован у складу с одредбана Анекса 10 Дејтонског мировног споразума.

Архива