Додик: Срби имају двије државе – Српску и Србију

15.02.2022 Актуелно

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је данас у Орашцу да се Дан државности Србије у Републици Српској доживљава као заједнички празник.Обиљежавање Дана државности Србије (Фото:  TANJUG/ JADRANKA ILIC) -

– У Републици Српској обиљежавамо овај дан као свој. Загледни смо у Србију као матицу. Србија нама даје гаранције и уточиште, Србија је ту да нас утјеши, помогне, охрабри, да подстрек и покаже да само борба за интересе српског народа гдје год се налази, има оправдање – рекао је Додик на централној манифестацији обиљежавања Дана државности Србије, честитајући грађанима и руководству Србије.

Додик је истакао да су Срби увијек доносили слободу другим народима, те да су „наши преци поставили темеље онога што је данас савремена цивилизација“.

– Срећемо се овдје и обиљежавамо наш заједнички празник, празник који је посвећен Првом српском устанку, дану када су Срби у преданој борби за слободу дигли устанак и кренули у изградњу српске државности и слободе за све који овдје живе – рекао је он.

Додик је поручио да Срби данас имају двије државе – Републику Српску и Србију.

– Cрбију која је гарант мира и безбједности, коју волимо и радујемо се сваком њеном напретку, Србију која је гарант опстанка свих Срба – нагласио је Додик и захвалио Србији за помоћ Српској и разумијевање.

Он је истакао да је Србија гарант мира, држава која се под руководством предсједника Александра Вучића гради и иде напријед.

Додик је поручио да Срби имају своје црвене националне линије слободе и државе, које не желе да изгубе, већ желе да их граде и оставе својим потомцима.

Архива