Додик: Парламент Српске да разматра политике на нивоу БиХ сваких шест мјесеци

01.02.2022 Актуелно

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је на посебној сједници Народне скупштине Републике Српске о политичко – економској ситуацији у БиХ да би парламент Српске данашњу тему на дневном реду требало да има сваких шест мјесеци да би разматрао политике на нивоу БиХ, а Српска могла да прати и буде креативан фактор у тим дешавањима.

Додик, који је и лидер СНСД-а, рекао је да ће бити доведена до краја намјера за оснивање агенције за лијекове Републике Српске.

– То ће бити и то се дешава. Полако, није политика све одједном, нити може, ово је процес. Ми 20 година губимо овлаштења и нико не може очекивати да то буде ријешено за два мјесеца – нагласио је Додик у парламенту Републике Српске.

Он је истакао да нико није одустао од раније донесених закључака Народне скупштине Републике Српске у вези са враћањем надлежности Републици Српској.

– Ова већина је показала карактер за разлику од опозиције која нема карактер – рекао је Додик у Народној скупштини.

Осврћући се на групу демобилисаних бораца Војске Републике Српске који су се окупили испред парламента Српске, Додик је рекао да борци имају добар статус у Српској, да се са њима комуницира и разговара.

– Ово друштво даје више од 300, 400 милиона у борачко-инвалидску заштиту. Борци ће добити оно што је реално да добију од Републике, и та права која они имају нико им не спори – рекао је Додик и додао да је неко платио дневнице онима који су се данас окупили испред Народне скупштине Републике Српске.

Архива