Додик: Муслимани у миру покушавају оно што нису успјели ратом

13.02.2022 Актуелно

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је Срни да муслимани од 1995. године покушавају да у миру остваре оно што нису успјели у рату и ратом – да од БиХ направе муслиманску државу, а све под изговором стварања функционалне државе.

– Таква држава није ништа друго него друго име за исламску државу у којој би касније, по принципу један човјек један глас, добили оно због чега је и избио сукоб у БиХ 1992. године – поручио је Додик.

Према његовим ријечима, тезе о грађанској држави, које се чују и у БиХ, али и у државама изван ње, само учвршћују политичке захтјеве муслимана који би због националног састава БиХ, примјеном тог принципа, добили оно за шта се боре од 1992. године.

Додик истиче да је свијет олако прешао преко чињенице да су се у грађанском рату у БиХ на страни муслимана борили муџахедини, они исти против којих се Запад борио у више свјетских држава.

– Брисел и Вашингтон би морали да се освијесте и да виде шта је стварни проблем у БиХ, а то није ни Република Српска, ни хрватско питање у БиХ. То је бошњачко муслимански национализам, који и многе државе у Европи несвесно или свјесно подржавају – нагласио је Додик.

Додик је навео да СДА својим страначким документима и не крије шта је коначни циљ те партије, али да се пажња тог дијела међународне јавности упорно и погрешно задржава на Србима и Хрватима, који су посљедња брана стварању једне такве државе.

– Република Српска нема ништа против БиХ, али те и такве у којој би њена права била заштићена онако како јој је дато Уставом БиХ. Све што је након 1995. године рађено у БиХ ишло је само на воденицу муслимана, који данас призивајући интервенционизам са стране покушавају да то заштите – рекао је Додик.

Додик је истакао да сви који их у томе слијепо подржавају, газећи Устав и Дејтонски споразум, раде управо на остварењу ратних циљева муслимана, а то је исламска држава у срцу Европе.

Архива