Додик и Бјелица о пројектима битним за општину Соколац

09.02.2022 Актуелно

На Сокоцу је почео састанак српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика и начелник ове општине Милована Бјелице на којем ће бити ријечи о пројектима битним за ову локалну заједницу.

Састанку присуствује и градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић.

Уочи састанка Бјелица је рекао Срни да ће разговарати о пројектима пословне зоне, погона за производњу електричне енергије из обновљивих извора, изградње градске куће и прочишћавања воде за пиће на изворишту „Врело Биоштица“.

Он је навео да ће на састанку бити ријечи и о пројектима који су реализовани уз помоћ Владе Републике Српске и међународних организација.

Након састанка Додик и Бјелица уручиће кључеве за 64 стана у два објекта на Сокоцу за лица која су корисници алтернативних видова смјештаја у овој локалној заједници.

Укупна вриједност радова је већа од 4.000.000 КМ. Захваљујући донацији међународних организација станови су опремљени основним намјештајем и кућиним апаратима.

Изградња ова два објекта финансирана је из кредитних средстава Развојне банке Савјета Европе, укупне вриједности веће од 2,4 милиона КМ.

Архива