Додик честитао Вучићу Дан државности

14.02.2022 Актуелно

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик честитао је предсједнику Србије Александру Вучићу, државном руководству и грађанима Србије Дан државности, 15. фебруар, пожељевши просперитет те земље на свим пољима.

– Србија је сваке године економски и политички све јача и захваљујући томе је постала лидер у региону на шта смо ми из Републике Српске изузетно поносни. Са искреним увјерењем да ће Србија наставити да се креће путем даљег развоја и напретка желим да, као и до сада, предано радите на јачању политичких и економских капацитета Србије и њене позицији како у региону, тако и на и међународној политичкој сцени – истакао је Додик у честитки.

Он је изразио увјерење да ће братске везе, повјерење и подршка која повезује Србију и Републику Српску бити још снажније, на добробит свих грађана са обје стране Дрине.

Додик је изразио захвалност предсједнику Србије и цјелокупном државном руководству на бројним пројектима који су реализовани у Републици Српској, као и несебичној помоћи у протеклом периоду, саопштено је из Кабинета српског члана Предсједништва БиХ.

У Србији се сутра обиљежава Дан државности, спомен на два важна догађаја из њене историје која су се десила на Сретење, 15. фебруара 1804. и 1835. године – почетак Првог српског устанка и проглашење Сретењског Устава, једног од најдемократскијих у 19. вијеку.

Архива