Цвијановић: Орден поводом Сретења – Велика част и порука о посебном односу према Српској

12.02.2022 Актуелно

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић истакла је да орден који јој је додијељен поводом Сретења – Дана државности Србије представља за њу велику част и поруку о посебном односу Србије према Српској.

Она је навела да јој је велика част што ово признање добија као предсједник Републике Српске, у вријеме када Српска обиљежава 30 година постојања.

Цвијановић је додала да то доживљава и као поруку о посебном односу Србије према Републици Српској, који предсједник Србије Александар Вучић исказивао претходних година на брижан и племенит начин.

– Србија и Српска су нераскидиво везане братским, пријатељским, формалноправним и институционалним везама и сматрам да је ово још један знак посвећености том заједништву – рекла је Цвијановић за Вечерње новости.

Она је додала да је почаствована признањем и могућношћу да томе допринесе и својим ангажманом.

– Предсједнику Србије и свим њеним грађанима честитам Дан државности уз жељу да Србија сваким даном напредује, као и да јача везе са Републиком Српском – поручила је Цвијановић.

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да ће Цвијановић додијелити орден поводом Сретења, Дана државности Србије.

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик такође је захвалио Вучићу за то што ће предсједници Цвијановић додијелити орден.

Архива