Вишковић позвао на окупљање, слогу, љубав и заједништво

06.01.2022 Актуелно

И у Милићима је свечано обиљежен Бадњи дан. У порти Храма Светог Николаја Мирликијског одржано је традиционално налагање бадњака. Подијељени су и пакетићи и чеснице милићким малишанима. Догађају је присуствовао и премијер Републике Српске Радован Вишковић.

Традиционално налагање бадњака уочи најрадоснијег хришћанског празника окупило је велики број вјерника.

Топлота пламена и вјера у Христа угријали су Милићане који су дошли да у миру и љубави дочекају Божић.

Налагању бадњака претходио је опход око цркве, а свештеник Љубиша Вујичић пожелио је вјерницима да Божић дочекају у миру и благостању.

– Ја бих желио да нам Господ да се обожимо, умножимо и да буде што више дјечице и да буде што више колијевки у Републици Српској. Да нам се роди што више дјеце и да нам Господ да да та дјеца буде наши достојни замјеници – изјавио је свештеник Љубиша Вујичић.

Христово Рођење доноси нови живот, љубав, слогу и радост, управо то желим и свим православцима и грађанима у Републици Српској, поручио је премијер Српске.

– Да имамо што више љубави, што више разумијевања, што више слоге, јер у ова тешка времена то нам је заиста неопходно. Да сачувамо наше људе, да сачувамо православље, да сачувамо наш народ на нашим огњиштима јер свједоци сте да и на наше најрадосније празнике имате оне који желе да на неки начин нанесу штету Републици Српској – изјавио је Вишковић.

Бадњак се ложи са посебним поштовањем и моли се за здравље, срећу и мир.

Милићани су пожељели баш то, али и да 2022. буде успјешнија од претходне године

Архива