Мирослав Дрљача рођен је у Босанском Новом 22.07.1963. године, гдје је завршио основну школу, а затим и Гимназију „Петар Кочић“.

Послије служења војног рока уписао је и са изузетним успјехом завршио Шумарски факултет у Београду-смјер Шумарство. У периоду од 2001-2016. године био је директор шумских газдинстава „Пастирево“ и „Приједор“.

Два пута је био одборник у Скупштини општине Нови Град, а два пута узастопно, 2016. и 2020. Године, на локалним изборима изабран је за начелника општине Нови Град.

Мирослав Дрљача је 2018. године одликован Орденом Светог Саве другог степена за лично ангажовање и заузимање у обнови више порушених и изградњи нових храмова на подручју епархије Бањалучке и Бихаћко-петровачке.

Године 2021. одликован је Орденом новомученика бихачко-петровачких за доброчинство према светим храмовима и манастирима и нашем народу у Крајини.

Активан је члан неколико невладиних организација, а свакако вриједи истаћи да је члан  Управног одбора Ловачког савеза Републике Српске, предсједник ЛУ „Лане“ Рудице, предсједник Скупштине Школе фудбала „Бубамара“ и предсједник Црквеног општинског одбора „Блатна“.

Ожењен је и отац је четворо дјеце и дјед четверо унучади.