Рођен је 19.02.1979. године у Добоју од мајке Наде (роћ. Гостић) и оца Илије.

Основну школу је завршио у Добоју, носилац ја Вукове диполоме. Средњу економску школу „Боса Милићевић“ завршио је 1997. године у Суботици, гдје завршава и Економски факултет Универзитета у Новом Саду 2002. године. На истом факултету је завршио и мастер студије.

По завршетку студија одмах заснива радни однос у Новој Банци АД Бања Лука, гдје је обављао послове кредитног службеника, шефа одјељења за послове платног промета, шефа одјељења за управљање ликвидношћу банке, те последњих 14 година се налази на позицији директора Филијале Добој. За свој рад и постигнуте разултате је више пута награђиван од стране Управе Банке.

Након 20 година рада у Новој Банци, доноси одлуку да свој будући професионални ангажман настави у оквиру Савеза независних социјалдемократа, који га и кандидују за народног посланика у Народној скупштини Републике Српске на предстојећим изборима 2022. године.

Поред професионалног ангажмана  у финансијском сектору, активно се бави узгојем вођа (крушака, шљива и јабука) на 4 ха обрадиве површине. Такође се бави пчеларством.

Рекреативно игра кошарку и фудбал. Предсједник је ФК „Руданка“ из Велике Буковице. Активно се служи енглеским језиком.

Међутим највећим својим достигнућем сматра то што је поносни супруг Данијеле, и отац  петоро дјеце Софије, Марије, Јоване, Стефана и Габриела.