Прим. др Љубица Миљановић, специјалиста радиологије – субспецијалиста онколог, рођена je 01.10.1958. године у Мостару.

Основну школу и Гимназију „Алекса Шантић“ завршила је у родном граду, док Медицински факултет завршава у Сарајеву. Др Миљановић је живјела и радила у Мостару до 1992. године, када у вихору рата са породицом долази у Требиње. 

Током трајања одбрамбено-отаџбинског рата ангажована је као доктор војног санитета Требињске бригаде, на првим борбеним линијама.

На Медицинском факултету Унивезитета у Београду специјализирала је радиологију, a субспецијализацију онкологије на Институту за радиологију и онкологију Србије у Беогаду. Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске додијелило јој је титулу примаријуса.

Др Миљановић била је помоћник директора за медицинска питања, а након тога и в. д. директора ЈЗУ Болнице Требиње.

Оснивач је одјељења за онкологију у Болници Требиње. Добитник је низа признања, повеља и захвалница, актер је значајних стручних и друштвених процеса. Мајка је двије кћери које су такође љекари и бака је два унучета.

У свом јавно-политичком ангажману обавља функцију подпредсједникa ГО Савезa независних социјалдемократа Требиње, а на локалним изборима у више наврата бирана је за одборника у Скупштини града Требиња. У периоду од 2014. до 2018. године делегат je Клуба српског народа у Вијећу народа Републике Српске. Посланик је СНСД-а у Парламентарној скупштини Босне и Херцеговине од 2019. године.

Члан је управног одбора хуманитарне Фондацијe Епархије захумско-херцеговачке и приморске „Свети Вукашин“ и активан члан Управног одбора Удружења грађана „НАДА“ за очување здравља становништва.