Додик: Српска – идеја слободе која и данас живи

09.01.2022 Актуелно

Република Српска има снагу, институције, народ иза себе и то је најважније, изјавио је српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, који је честитао Дан Републике Српске.

Додик је истакао да је Република Српска била идеја слободе и да та идеја и данас живи, а свим коју ту живе, без обзира на вјеру и нацију, пожелио је да се угодно осјећају у слободи коју има Српска.

– Ово је дан љубави народа који је створио Републику Српску и ово је дан у коме обиљежавамо сјећање на све оне који су дали животе за Републику – рекао је Додик новинарима, након што је присуствовао Светој архијерејској литургији у Храму Христа Спаситеља у Бањалуци.

Он је истакао да је Република Српска данас слободна заједница без икакве хипиотеке, да се успјешно развија и да ће наставити да живи.

То ће бити, каже, без обзира на оне који упорно покушавају, не само оспоравајући овај дан, већ отимају овлашћења, третирају имовину на један други начин.

– Поново враћају у несигурност. Република Српска има снагу, институције, народ иза себе и то је најважније – поручио је Додик.

Додик је свим грађанима Републике Српске честитао Дан Републике Српске и њен 30. рођендан, дан када је донијета одлука о формирању Републике Српске.

– Мени је лично част што сам био учесник те Скупштине, најмлађи посланик испред свих, помало и збуњен ипак сам знао да радим један велики и важан посао својим присуством – закључио је Додик.

Архива