Добри односи Српске и Србије међу најважнијим приоритетима политике СНСД-а

14.01.2022 Актуелно

Добри односи Републике Српске и Србије су међу најважнијим приоритетима политике СНСД-а. Они су претходних година достигли највиши ниво кроз политичко разумијевање, планске активности на реализацији заједничких пројеката од стратешког значаја, посебно у области саобраћајне инфраструктуре и енергетике.

СНСД поздравља подршку и допринос Србије развоју локалних заједница у Републици Српској кроз различите пројекте, чиме је дала немјерљив допринос свеукупном развоју Републике Српске и настојањима наших институција на прављењу бољих услова за живот наших грађана.

СНСД поздравља опредјељење Српске и Србије да и даље заједнички раде на унапређењу међусобних односа, у функцији чега су и данашњи разговори српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика и предсједника Србије Александра Вучића.

СНСД сматра да о сваком конструктивном приједлогу, важном за побољшање позиције Републике Српске и српског народа у цјелини, треба разговарати.

Сигурно је да ће додатном оснаживању наших свеукупних односа допринијети и данас договорени Велики сабор Србије и Српске, као и заједничка сједница двије владе.

Архива