Цвијановић: Циљ санкција да се помогне опозицији

05.01.2022 Актуелно

Потпредсједник СНСД-а Жељка Цвијановић изјавила је да су санкције САД-а наметнуте с јасним циљем да се помогне опозицији у Републици Српској на наредним изборима, као и да су најобичније лажи оптужбе да СНСД или политичари из ове странке руше Дејтонски споразум, територијални интегритет или да блокирају институције.

– То су фабрикације, а уз то се додају и одређене квалификације за корупцију с јасним циљем да помогне опозицији на наредним изборима и да су то оне теме које треба пласирати у јавности – рекла је Цвијановићева након сједнице Извршног комитета СНСД-а.

Цвијановићева је на конференцији за новинаре у Бањалуци рекла да је све ово подсјећа на давна времена када се страни фактор „обрачунавао“ са политичким актерима или са људима у оквиру Републике Српске, када су високи представници смјењивали по 50 до 60 људи без било каквих доказа, релевантних показатеља и понашали се као највећи кршиоци људских права.

– Ово ме подсјећа управо на то вријеме зато што сам у образложењима нашла море нетачних квалификација лажних ствари, подметања и слично. Милорад Додик није човјек кога треба да брани СНСД, али јесте предсједник СНСД-а и оно што се говори за њега и да се дају одређене квалификације у овом тексту, у образложењу су апсолутно нетачне – рекла је она.

Цвијановићева је истакла да СНСД има јасно профилисану политику.

– Ми знамо шта је међународни фактор, али исто тако знамо шта може, а шта не може да ради, одлично знамо да читамо Устав и да разумијемо шта су чије надлежности по том истом Уставу – поручила је Цвијановић.

Она је рекла да се са тим могу повезати и неке друге ствари које прате мјесецима борбу за уставну позицију Републике Српске.

Архива