Шулић: ОХР-у није дозвољено да присуствује сједници Народне скупштине

09.12.2021 Актуелно

Потпредсједник Народне скупштине Републике Српске Денис Шулић рекао је да представницима ОХР није дозволио да присуствују сутрашњој посебној сједници Скупштине о враћању надлежности одузетих Републици Српској.

– Канцеларија ОХР послала је служби Народне скупштине обавјештење да ће њихов представник присуствовати сједници. Напомињем да то није био ни захтјев, ни молба, већ обавјештење. Као предсједавајући, обавијестио сам их да им то није дозвољено – рекао је Шулић.

Шулић напомиње да је за њега недопустиво да ОХР или било која друга канцеларија на овај начин комуницира са Народном скупштином.

– С обзиром на чињеницу да у БиХ не постоји високи представник па самим тим и његова канцеларија не видим било какав основ за њихово присуство посебној сједници. Осим тога, само обраћање Народној скупштини у императиву је нешто што не могу прихватити – рекао је Шулић.

Предсједавајући Народне скупштине је истакао да је представницима Канцеларије Европске уније дозвољено присуство сједници.

– Представници Канцеларије Европске уније су се обратили Народној скупштини, уз пуно уважавање, молбом да присуствују сједници и ми смо им то дозволили. Република Српска уважава Европску унију и спремна је на разговор са свима који уважавају Републику Српску. Драго ми је што ће представници Канцеларије Европске уније моћи да присуствују овој важној сједници – нагласио је Шулић.

Шулић је рекао да ће медији из Републике Српске директно преносити сједницу и да запосленици бивше канцеларије високог представника могу, као и сви остали грађани, на тај начин пратити пренос скупштине.

Архива