Српска ушла у фазу капиталних инвестиција, Јахорина једна од њих

18.12.2021 Актуелно

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је да ће идућу годину погласити годином важних инвестиција јер је Република Српска, која тада слави три деценије постојања, ушла у фазу да може да прави капиталне објекте, а један од њих је Олимпијски центар Јахорина.

Додик је истакао да је Јахорина данас једно од највећих регионалних градилишта, послије „Београда на води“, и свакако је примјер како се могу анимирати инвеститори и како њихова заинтересованост може бити одржива.

– Част је овдје бити и свједочити још једном успјеху који смо несумњиво остварили заједничким напорима, не само градећи све ово на Јахорини већ и доказујући да то можемо – рекао је Додик.

Он је додао да то подразумијева спремност институција, од локалних до републичких, да буду у важним и ригорозним процедурама да могу да дају дозволе и врше контроле.

Додик је најавио да слиједе улагања и на Мањачи, Игриштима и на другим мјестима, радиће се, каже, и на овом простору и на водоводу, канализацији, довођењу електричне енергије, те гондоле из правца Пала до врха планине.

Он је додао да има разлог зашто ће наредну годину прогласити годином инвестиција, напоменувши да 9. јануара почиње обиљежавање 30 година Републике Српске која је изашла из фазе да стално нешто поправља, крпи, а ушла у фазу да може да прави капиталне објекте, што је несумњиво Јахорина.

– Увјерен сам да ће Јахорина свих наредних година остати топ дестинација и учинићемо да то тако буде – истакао је Додик.

Архива