СНСД позвао ПДП да аферу „снимак“ не приписује другим странкама

11.12.2021 Актуелно

Савез независних социјалдемократа најоштрије је осудио прљаву политичку кампању која се води преко интиме учесника у политичком процесу и позвао ПДП да аферу „снимак“ не приписују другим политичким партијама.

– СНСД се преко бившег градоначелника Приједора /Далибора Павловића/ суочио са таквом врстом кампање и наша одлука је била позивање на одговорност човјека чија је интима, такође, била изложена јавној осуди, а он и његова породица линчу“, саопштено је из СНСД-а.

У саопштењу се наводи да они који су лансирали фотографије, осудили Павловића, а јуче лансирали снимак свог члана, данас позивају на емпатију према том истом човјеку са чијим животом су се поиграли.

– Позивамо ПДП да питање кандидатура за предстојеће изборе рјешава на друштвено прихватљив начин, не мијешајући СНСД у своја унутрашња питања, и не користећи интиму учесника у политичком животу – истичу у СНСД-у.

СНСД од истражних органа очекује да утврде да ли су тачне тврдње одборника ПДП-а у Скупштини града Бањалука Ивана Бегића да му је пријећено и да је уцјењиван.

– Уколико се испостави да су тврдње тачне, очекујемо да се починиоци тих кривичних дјела открију и позову на одговорност – наведено је у саопштењу.

Одборник ПДП-а у Скупштини града Бањалука Иван Бегић саопштио је јуче да се, због приватног снимка који је пуштен у јавност, повлачи из политике, предаје мандат одборника и напушта странку.

Архива