Додик: Српској не дају да буде успјешна, а БиХ је немогућа држава

18.12.2021 Актуелно

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је синоћ да је БиХ немогућа држава и експеримент оних који су у то заљубљени и који су направили каријере на неистинама против Срба и Републике Српске.

Говорећи о тој пракси, Додик је подсјетио да се то односи и на случај „Маркале“, за шта су оптужени Срби, иако се показало да то нису учинили, али су, упркос томе, уведене санкције српском народу, док је НАТО на бази тих лажи бомбардовао Републику Српску.

– Ја сам то онима који нас нападају рекао у лице, наводећи да је тадашњи генерал УНПРОФОР-а тврдио да Срби нису испалили гранату на Маркале, а то је у свједочењу у Хашком трибуналу потврдио човјек из међународне војне мисије – рекао је Додик за Телевизију Прва.

Тада му је, како каже, један добронамјеран Американац рекао да је више од 400 људи направило каријере у америчкој администрацији на причи о Босни и питао га да ли заиста мисли да може да угрози њихове каријере.

– Видјели смо шта Америка мисли када је Доналд Трамп био предсједник. А у овој садашњој администрацији враћају старе Клинтонове људе да спроводе ону исту политику какву су /у рату/ водили у БиХ – рекао је Додик.

Он је указао да се у БиХ увијек дешава исто и да се, како је објаснио, све своди на то да се иде на урушавање Републике Српске, да јој се не дозволи да има своје институције и да се економски затвори, а њени руководиоци окриве како не би могли да је развијају.

– Али, ми смо многе ствари направили. Својим потенцијалима смо направили и 120 километара путева. Република Српска је усвојила буџет за 2022. годину, а БиХ није ни за ову. И то све говори о одрживости, односно о чињеници да је Српска једина одржива у БиХ – истакао је Додик.

Према његовој оцјени, сви ти аргументи, из угла оних који раде на урушавању Републике Српске, иду за тим да Српска мора да се нападне, јер она по њима не смије бити успјешна, већ неуспјешна.

– А онда се иде и даље, па ако Милорад Додик није био ратни командант који је био осуђен за ратне злочине, онда га пакујте у неку причу о корупцији. И то раде 15-20 година, од када сам ја функционер. Нема човјека у Републици Српској који је прошао више судских поступака за корупцију од мене, а ја имам само једну пресуду за прекорачење брзине, што сам платио – закључио је Додик.

Архива