Додик: Слиједи интересантно откриће наредних мјесеци

31.12.2021 Актуелно

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик најавио је интересантно откриће наредних мјесеци, истакавши да ових дана откривају да неки који су ухапшени јер припадају нарко-картелима у Републици Српској тврде да су СДС-у и опозицији давали огроман новац за изборе 2018. године.

– Биће то интересантно откриће наредних мјесеци… Имали смо индиције које су се показале тачним, они који су се хвалили раније да су давали велике доприносе СДС-у, три милиона, а нешто се помињали и да су давали ПДП-у – рекао је Додик за Независне новине.

Он вјерује да ће те информације веома брзо бити потврђене, па нека демантује СДС, односно Мирко Шаровић, чији је снимак поменуо како, док чека резултате СДС-а, сједи са људима који су вишеструке убице, а данас су на потјерницама Интерпола.

– Има у СДС-у поштених људи. Криво ми је што их је на пут издаје завео такав олош који је спреман да користи новац од наркотика и који окупља убице око себе да би преузели власт. На шта би личила ова држава онда? То је сад проблем који ми имамо. Немамо ми других проблема овдје – рекао је Додик.

Годину на измаку је оцијенио као неизвјесну, али је истакао да су остварени одређени успјеси и резултати, да се показало да се могу очувати стабилна економије и инвестиције, мада је пандемије одредила свакодневни живот.

– Република Српска се показала виталном заједницом која је могла да одговори на све те врсте изазова иако су је фактори на на ниову БиХ и дијелом глобалног свијета покушали да оспоре – рекао је Додик.

Додик је истакао да ће Нову годину обиљежити и избори, што ће бити важно јер је Република Српска показала своју демократску зрелост да спроводи демократске и фер изборе, док они који константно губе све четири године између избора покушавају да прљају.

– Наш народ има довољно демократске свијести да учествује у политичком процесу. Потпуно сам увјерен да ће тако бити и сљедеће године – истакао је Додик и додао да имају боље кандидате од опозиције за изборе који ће побиједити као што то увијек и чине.

Према његови ријечима, Република Српска ће добити нову стару власт јер је то за њу најбоље зато што ће у 2022. години бити борба за уставни статус Српске.

– Вјероватно нећемо моћи баш у свему забиљежити успјех али ћемо сигурно да ојачамо капацитете Републике Српске. Потпуно сам увјерен да ћемо на крају тог пута моћи да изађемо пред наш народ и кажемо шта смо урадили и да је то добро за нас – истакао је Додик и додао да је добро да се ријеши питање правосуђа, индиректних пореза и имовине.

Архива