Додик: Представници америчке администрације навијају за Бошњаке

27.12.2021 Актуелно

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је вечерас да представници америчке администрације непотребно навијају за бошњачки народ у БиХ, покушавајући да наметну рјешења за актуелну кризу.

Коментаришући изјаву америчког амбасадора у БиХ Ерика Нелсона да су могуће санкције за оне који подривају стабилност на западном Балкану, Додик је рекао да је криминал и корупција сумњив изговор за елиминацију политичара који не пристају на америчку верзију БиХ.

Додик је подсјетио да је недавно у БиХ боравио помоћник министра финансија САД који се састао са министром безбједности у Савјету министара Селмом Цикотићем, против којег је непуних мјесец раније подигнута оптужница за високу корупцију.

Најаву санкција за политичаре који не пристају на такав концепт види као притисак и покушај њиховог сламања.

– Они навијају само за један народ у БиХ – бошњачки и то су концепције које не доприносе додатној стаблизацији. Овдје се више ради о покушају да се сломе сви они који нису за концепције са стране, а најбоље се то осликава у нелогичностима који иду за тим да не могу да објасне да од три конститутивна народа два имају примједбе на садашње стање у БиХ. А и Бошњаци су незадовољни, можда чак и више него Срби и Хрвати заједно, али очекују да ће им интервенционизам међународе заједнице дати на тацни оно што желе, а то се неће десити – рекао је Додик.

Он је додао да сви који одлазе из БиХ желе да оставе печат, као што је то Валентин Инцко урадио, па тако и сам Нелсон.

Архива