Додик: Могуће доношење закона о неважењу одлука Уставног суда БиХ

10.12.2021 Актуелно

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик поручио је, уколико Уставни суд БиХ оспори одлуке које данас буду донесене на посебној сједници Народне скупштине Републике Српске, да ће Српска вјероватно донијети закон о томе да одлуке тог суда не важе на територији Републике Српске.

Додик је рекао да је данашња посебна сједница парламента Републике Српске о враћању надлежности Српске пренесених на ниво БиХ једна од најважнијих у овом сазиву која ће одредити будућност и саму структуру Републике Српске.

– Ово није никаква шпекулација, владајућа коалиција поступа у складу са раније постигнутим договором у вези са актуелном ситуацијом у БиХ – рекао је Додик.

Додик је коментарисао одлуку опозиције да напусти данашњи посебну сједницу Народне скупштине Републике Српске.

– Опозиција је дошла са припремљеним ставом да ово што владајућа коалиција предлаже треба да се сруши и да се додатно искажу ставови политике из Сарајева. Опозиција је усмјерена на то како говоре да ће бити некаквих сукоба и рата. То није политика Републике Српске и ми не шијемо никакве униформе, већ се припремамо да на најбољи могући начин овдје регулишемо сектор одбране – изјавио је Додик.

Додик је рекао да у парламенту Српске постоји скупштинска већина која је одговорна за Републику Српску и која ће наставити да води концепт ове политике путем институција као што су Влада, Народна скупштина, те представници у заједничким институцијама.

Архива