Додик: Частан и важан дан за Републику Српску

10.12.2021 Актуелно

Ово је частан и важан дан за Републику Српску, рекао је данас српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, на посебној сједници Народне скупштине Републике Српске о враћању надлежности пренесених на ниво БиХ.

– Ова сједница Скупштине је данас важна, оно што смо добили Дејтонским споразумом желимо назад – нагласио је Додик.

Додик је истакао да је потребна снажна скупштинска већина за доношење оваквих одлука и да то представља тренутак усвајања слободе.

Он је рекао да они који одговарају народу и статусу Републике Српске, од ових политика не могу одустати.

– Само наивни који немају времена да стану, да се боре, могу да прихвате таква кретања – рекао је Додик и додао да ове политике нису против Бошњака и Хрвата.

Он је поручио да жели оно што је најбоље за Републику Српску, те да Српска има право да врати отете надлежности.

– Немамо право на другачије понашање, морамо вратити наше надлежности. Нема оправдања и ово ће показати може ли БиХ опстати или не. Ја вјерујем да не може – рекао је Додик.

Додик је рекао да није изолациониста, те да ради одговорно и озбиљно за бољу будућност Републике Српске, истичући њен слободарски карактер.

Поручио је да грађани немају разлога разлога за бригу, јер Република Српска неће предузети војне мјере те да ће се увијек борити политичким средстима.

Додик је истакао потребу да се повуче сагласност са Оружаних снага, наводећи да се поставља се питање због чега су оне ту.

Архива