Цвијановић: Мирну, стабилну и просперитетну 2022. годину

31.12.2021 Актуелно

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић је честитајући нову 2022. годину пожељела грађанима Српске добро здраве и много успјеха на сваком плану, а Републици Српској мирну, стабилну и просперитетну годину.

– Улазимо у годину у којој ћемо обиљежити и 30. рођендан Републике Српске с јасном намјером да наставимо заједно да је градимо и јачамо на добробит свих људи који у њој живе, као и наших будућих генерација. Увјерена сам да ћемо то и постићи – истакла је Цвијановић.

Говорећи о резултатима из претходног периода, те плановима и циљевима за будућност, Цвијановић је истакла да је у 2021. години било много политичких и економских изазове, као и разних притисака.

– Република Српска успјела је да очува своју пуну институционалну, економску и финансијску стабилност – нагласила је предсједница Републике Српске.

Цвијановић је подсјетила да је 2021. била година важних одлука међу којима су и оне које се односе на одбрану надлежности и уставне позиције Републике Српске.

– Такви изазови нам увијек указују на потребу окупљања око виталних националних интереса, као и на важност заједништва наших грађана и институција – истакла је Цвијановић.

Према њеним ријечима, Република Српска заједничким снагама институција, грађана и социјалних партнера наставила је да обезбјеђује постепени раст плата, пензија и социјалних давања, а биљежи и повећање броја запослених, који је данас на рекордном нивоу.

– Успјели смо реализовати и бројне пројекте у области саобраћајне инфраструктуре, школства, здравства и енергетике и захваљујући томе Република Српска сваке године изгледа сређеније и развијеније – нагласила је Цвијановић.

Предсједница Републике Српске рекла је и да много тога треба урадити и у наредном периоду.

– Зато је важно да очувамо стабилност институција да би оне неометано функционисале и наставиле да раде на побољшању материјалног стања наших грађана и реализацији развојних пројеката у нашим локалним заједницама – истакла је Цвијановић.

Архива