Цвијановић: Циљ хуманитарне акције – показати заједништво

26.12.2021 Актуелно

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић истакла је да је циљ хуманитарне акције „С љубављу храбрим срцима“ да се покаже заједништво и пружи подршка свима којима је потребна помоћ.

– Желим да захвалим свима који су помогли ову акцију – истакла је Цвијановић на донаторској вечери „С љубављу храбрим срцим“.

Истакла је да се морају побољшати услови рада за многа удружења.

– Мора се квалитетно побољшати одређено стањи и зато морамо доћи до крајњих корисника – нагласила је предсједница Српске.

Нагласила је да је Српска положила тест хуманости.

Она је рекла да је поносна што 12. пут ова донаторска акција окупља све чланове друштва Републике Српске са истим циљем да се помогне неком од удружења.

Цвијановић је нагласила да су ово племените и лијепе ствари и да је ова акција збирни резултат и активност

Средства прикупљена у овогодишњој акцији биће искориштена набавку превозних средстава за дјецу са интелектуалним потешкоћама.

Намјера је да се кроз набавку превозних средстава за 33 удружења у склопу Савеза удружења за помоћ ментално недовољно развијеним лицима Републике Српске (Менерали), олакша приступ кориштењу услуга најмлађим члановима Савеза, попут дневног збрињавања, школовања, радно-окупационих радионица, спортских и културних активности и омогући већа укљученост у друштвени живот заједница у којима живе.

За уплате донација физичких и правних лица Министарство финансија Републике Српске отворило је рачун посебних намјена „С љубављу храбрим срцима“ број 571-010-00002700-15 код Комерцијалне банке Бањалука.С љубављу храбрим срцима (Фото: РТРС)

Партнери предсједнице Републике Српске Жељке Цвијановић и у овогодишњој хуманитарној акцији биће млади умјетници и дјеца из различитих дијелова Српске, који ће својим умјетничким перформансом или другим ангажманом дати допринос да заједничким снагама обезбиједе помоћ за своје другаре.С љубављу храбрим срцима (Фото: РТРС)

Подршку хуманитарној акцији традиционално сваке године пружају и афирмисани културни и спортски радници из региона.

Грађани позивом на М:телов хуманитарни број 1411, који ће бити активан до 31. децембра, могу да подрже акцију са једном марком

Архива