Вишковић истакао значај МУП-а за очување Српске и безбједност грађана

21.11.2021 Актуелно

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић истакао је да је Министарство унутрашњих послова гарант безбједности грађана без којег би Српска у данашњој ситуацији била у тешкој позицији.

Честитајући крсну славу МУП-а – Сабор Светог архангела Михаила, Вишковић је рекао да је то прилика да се присјетимо припадника овог министарства који су живот дали за одбрану Републике Српске и слободу.

Вишковић је новинарима у Бањалуци рекао да је Влада Српске више него свјесна значаја МУП-а за очување Српске и безбједности грађана, те да је протеклих година издвајала знатна финансијска средства како би припадници МУП-а били опремљени као и колеге у окружењу.

Он је истакао да ће Влада Републике Српске наставити са улагањем у МУП Српске.

– А све оне који критикују начин рада и понашања власти у Републици Српској упитао бих каква би била данашња улога Српске да смо изгубили МУП онако како је то пројектовано 2005. године? – пита Вишковић.

Вишковић је изразио увјерење да би без МУП-а Републике Српске у капацитету у којем је сада, позиција Српске данас била знатно тежа.

Код централног спомен-обиљежја погинулим припадницима МУП-а Република Српске у Бањалуци данас су у оквиру обиљежавања крсне славе МУП-а Сабора Светог архангела Михаила – Аранђеловдана положени вијенци.

Вијенце су положили предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић, предсједник Народне скупштине Недељко Чубриловић, предсједник Владе Радован Вишковић, министар унутрашњих послова Драган Лукач и директор Полиције Синиша Кострешевић, као и изасланик српског члана Предсједништва БиХ Бошко Томић.

Парастос њиховим погинулим припадницима, ломљење славског колача и освештање жита уприличено је у Спомен-цркви Светог архангела Михаила у Центру за обуку МУП-а Српске у Залужанима.

Обиљежавање ће бити завршено вечерас традиционалним концертом Полицијског оркестра, којем ће присуствовати и премијер Вишковић.

Архива