Кошарац: Шаровић говори језиком Федерације БиХ; Вратити се институцијама Српске

13.11.2021 Актуелно

Члан Предсједништва СНСД-а Сташа Кошарац оцијенио је да предсједник СДС-а Мирко Шаровић говори језиком Федерације БиХ и да је подршка свим политичким настојањима да се обезвриједе институције Републике Српске, тиме да често апострофира потребу да заједнички ниво треба да донесе некакве одлуке.

Кошарац сматра да се превршила мјера у афирмацији институција БиХ и да се примарно треба вратити институцијама Републике Српске.

Кошарац је истакао да чланови СНСД-а сматрају да институције Републике Српске треба да одлучују о судбини Српске, а не као Шаровић, који жели да о политичким темама и питањима важним за Републику Српску одлучује Парламентарна скупштина БиХ.

– Институције Републике Српске могу да, у складу са Уставом, донесу одлуке важне за Републику. Ми из СНСД-а се сигурно нећемо бавити неким другим комбинацијама које нуде међународни званичници у БиХ и управо овакви политичари као Шаровић који, очигледно, желе да афирмишу институције БиХ, а занемаре институције Републике Српске – додао је Кошарац.

Архива