Додик: Посебна сједница НСРС у рангу пет најважнијих

29.11.2021 Актуелно

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик оцијенио је да ће предстојећа посебна сједница Народне скупштине Републике Српске о враћању одузетих надлежности бити у рангу пет најважнијих када је ријеч о одлукама које је донио српски народ на овим просторима и Република Српска.

– У БиХ није присутна револуција, како је поједини представљају, већ је ријеч о заштити Устава и права Републике Српске, гарантованих Дејтонским споразумом, тврди Додик гостујући у емисији Други угао наше телевизије.

Категоричан је, од враћања на изворни Дејтон, односно враћања изгубљених надлежности представници Српске неће одустати.

Подсјећа да ће се од 8. до 10. децембра посланици у Народној скупштини одредити према овом питању. Неизвјестан је став опозиционих посланика, које је раније представник САД Габријел Ескобар означио као фактор у разбијању јединства у Српској.

– Ово ће бити једна у рангу од пет најважнијих одлука које је донио српски народ на овим просторима, а Републике Српске поготово. Ја сам био опозиција али нисам се либио да одем 12. маја 92. да се формира Војска Републике Српске је је то било важно за Републику – рекао је Додик.

Архива