Додик: Колегијум НСРС одлучује о посебној сједници

11.11.2021 Актуелно

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је да вјерује да ће све што се тиче посебне сједнице Народне скупштине о враћању пренесених надлежности бити завршено крајем мјесеца.

Додик је рекао да ће о томе одлучивати Колегијум Народне скупштине и да се очекује да то буде дио расправа на Народној скупштини.

Будући да је предлагач одређених материјала, Додик је рекао да ће бити на сједници када се буде расправљало о свим питањима јер сматрам да су то озбиљне теме и треба да сви одговорни функционери Републике Српске буду присутни.

Коментаришући наводе лидера СДА Бакира Изетбеговића о, како каже, непостојању изворног Дејтона и тешком економском положају Републике Српске, Додик је рекао да постоји слово Дејтонског угвоора и да то Српска поштује.

– Не постоји ни термин држава БиХ како то они употребљавају, постоји заједнички ниво на нивоу БиХ – рекао је Додик новинарима у Модричи.

Што се тиче економије, Додик је рекао да је у Српској већа просјечна плата него у Федерацији, као и да српска економија функционише.

– Мислим он живи у неком простору виралном, јер се овдје види да ми функционишемо, да се ради, да њихова економија ништа није боља од наше – навео је Додик.

О састанку Кристијана Шмита и директора Агенције за лијекове и мецинска средства БиХ Александра Золака је рекао да је невјероватно да он признаје некога за кога је Савјет безбједности УН рекао да није високи представник.

– То је политика ПДП-а, издајничка политика спремна на подаништво, она која је увијек спремна да учини зло за народ – рекао је Додик и додао да ће и они проћи и однијети етикету издајника српског народа на најгори могући начин.

Архива