Додик честитао Орбану поновни избор на чело Фидес-а

16.11.2021 Актуелно

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик истакао је да је поновни избор Виктора Орбана на чело политичке партије Фидес потврдио повјерење које чланови владајуће мађарске странке имају у њега и његову визију Мађарске и Европе.

У честитки упућеној предсједнику Владе Мађарске и предсједнику Фидеса Виктору Орбану поводом поновног избора на чело ове политичке партије, српски члан Предсједништва изразио је наду да ће тако бити и након априлских избора 2022. године.

– Са задовољством сам примио вијест о Вашем поновном избору на мјесто предсједника странке Фидес. Под Вашим вођством, и одабраних чланова Ваше странке, Мађарска у континуитету од 2010. године остварује политичку стабилност, економски просперитет, национални интегритет и суверенитет по свим питањима битним за Мађарску и Мађаре и на томе Вам од срца честитам – навео је Додик.

Он је нагласио да је „Мађарска у борби против безбједносне пријетње у виду илегалне имиграције, као и у борби против ширења вируса корона поставила љествицу високо дајући тако примјер одговорне националне политике“.

Додик је истакао и да је Мађарска свијетли примјер када је ријеч о солидарности и помоћи те земље и њеног нарада у тешким временима за српски народ, саопштено је из Кабинета српског члана Предсједништва БиХ.

– Изузетно сам захвалан на Вашој посјети Бањалуци и Републици Српској и Вашој жељи да разумијете стварну ситуацију на терену. У временима када оба народа, српски и мађарски, трпе нападе одређених центара моћи због националног поноса, љубави према слободи и националном суверенитету, молим да имате на уму да у мени лично, институцијама и народу Републике Српске, имате искреног пријатеља – поручио је српски члан Предсједништва БиХ.

Архива