Додик: Борци најзаслужнији за одбрану Српске

07.11.2021 Актуелно

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик упутио је честитку Борачкој организацији Републике Српске поводом крсне славе – Митровдана, истичући да су борци ти који имају највеће залуге у одбрани Републике Српске и интереса српског народа у протеклом одбрамбено-отаџбинском рату.

– Ово је још једна од прилика да изразимо признање и захвалност свим херојима који су дали животе за Републику Српску и укажемо на важност и значај побољшања материјалног статуса бораца, породица погинулих бораца и ратних-војних инвалида. Дужност и обавеза свих нас јесте да системски водимо рачуна о сваком борцу, њиховим породицама и потомцима – поручио је Додик.

Он је нагласио да њихова храброст, херојство и жртва коју су поднијели обавезује све у Републици Српској да чувају и јачају Републику и да буду подршка породицама погинулих бораца, ратним-војним инвалидима и демобилисаним борцима, саопштено је из Кабинета српског члана Предсједништва БиХ.

– Садашње и будуће генерације никада не смију да забораве да су борци у протеклом рату одбранили Републику Српску и сачували српски народ – поручио је српски члан Предсједништва БиХ.

Борачка организација Републике Српске прославиће сутра крсну славу – Митровдан, а централна прослава биће одржана у Српцу.

Архива