Додик: Биран сам да браним интересе српског народа и Српске

29.11.2021 Актуелно

Биран сам да браним интересе српског народа и Републике Српске, а не да будем кукавица, истакао је српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик гостујући у емисији наше телевизије Други угао.

– Штитим интересе оних који су ме бирали, а интерес Српске и српског народа је да се проводи Дејтонски мировни споразум и слово Устава Анекса 4 Дејтонског споразума. Мислим да је то легитимно – поручио је Додик.

Нагласио је да ту нема никакве насилне активности и нечега што би представљало некакву револуцију.

Истакао је да је вријеме показало да нису потребни органи БиХ.

– У овом тренутку на једини легалан и легитиман начин функционише Република Српска, а многе то нервира и многи то не желе да виде – истакао је Додик.

Нагласио је да дипломатским активностима са предсједницом Републике Српске Жељком Цвијановић и другим сарадницима покушавају да разбију стереотит који се дуго задржава у БиХ о једном, универзалном кривцу, и да објасне ситуацију.

– И вечерас је са америчким и европским званичницима разговарано о три теме које се тичу имовине, наметнуте одлуке бившег високог представника и Изборног закона, о томе како превазићи неминовино питање одлуке бившег високог представника и имовине којом се бесправно бавио Уставни суд БиХ – истакао је Додик.

Поручио је да наметнута одлука Валентина Инцка мора бити повучена.

Архива