Цвијановић: Српску и јеврејске организације у САД веже дугогодишње пријатељство

04.11.2021 Актуелно

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић разговарала је у Вашингтону са представницима јеврејских организација у Сједињеним Америчким Државама, директором организације Бене Берит Даниjелом Мариашином и замјеницом директора NCSEJ-а, америчке организације за подршку евроазијским Јеврејима Лесли Вајс.

На састанку је било ријечи о актуелним политичким и безбједносним изазовима на западном Балкану, Европи и глобалном нивоу, као и о додатном јачању и унапређењу сарадње Републике Српске и јеврејских организација у САД.

Цвијановић је истакла да Републику Српску и јеврејске организације у Сједињеним Државама веже дугогодишње пријатељство, те да је интензивна сарадња, искрена и отворена комуникација веома важна, драгоцјена и корисна.

– Саговорници су се усагласили да је важно обиљежавања Дана сјећања на жртве усташког злочина – геноцида у концентрационом логору Јасеновац и његовом највећем стратишту  Доња Градина, у којем учествују и представници јеврејског народа – саопштено је из Кабинета предсједнице Српске.

Овом приликом Цвијановић је изразила захвалност јеврејској заједници у САД на подршци институцијама Републике Српскe и изразила увјерење да ће данашњи разговор допринијети јачању међусобног разумијевања, као и сагледавању свеукупних односа у БиХ и региону.

Архива