Вулић: СДС и ПДП поданици и роба са цијеном која има рок трајања

27.10.2021 Актуелно

Посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић изјавила је Срни да први пут од Дејтона, од кад је Република Српска добила право да се брани од прегласавања у БиХ, у Народној скупштини Републике Српске није заштићен српски национални интерес.

– Вечерас није ослабљен дигнитет и ауторитет Милорада Додика, већ су ПДП и СДС понизили Републику Српску и показали своје право лице. Срамна је чињеница да су посланици те двије странке подржали одлуке Шефика Џаферовића и Жељка Комшића како би испунили жеље западних амбасада и тако задали ударац уставно загарантованим правима Републике Српске. ПДП и СДС се враћају на сарајевску политичку сцену већ сутра, а у Федерацији БиХ им и јесте мјесто – нагласила је Вулићева.

Она је рекла да су честити Срби опозиције и СНСД са коалиционим партнерима још једном доказали зрелост и оданост Републици Српској која је изнад свега.

– Жалосно је да је вечерас доказаним издајницима драже да се коначна одлука штетна по ентитетски интерес доноси у мемљивој згради Предсједништва, а не у Народној скупштини Републике Српске. Након посебне сједнице Народне скупштине Републике Српске, након вечерашње срамоте ПДП-а и СДС-а, српски народ и Републику Српску у Сарајеву брани само Милорад Додик и СНСД. Хвала СДС-у и ПДП-у што сте показали своје право лице. Сад дефинитивно знамо да више са вама не треба да губимо вријеме када бранимо интересе Републике Српске – поручила је Вулићева.

Она је нагласила да ће издајнике првом приликом народ казнити демократским путем, јер није тешко препознати њихове лажи и подаништво.

– Ви сте својим поступцима доказали да сте роба са цијеном, а рекла бих и роком трајања – оцијенила је Вулићева.

Према њеним ријечима, вечерашњи поступак СДС-а је доказ да су заправо они у тој, нераскидивој, коалиционој вези са СДА, док су појединци и у финансијској.

– Сарајевски извођач радова Милан Радовић није смио подржати интересе српског народа јер гради велелепну зграду са најконтроверзнијим бошњачким бизнисменом у центру Сарајева. Зато је и издао интересе српског народа – истакла је Вулићева.

Са друге стране, ПДП-ова Јелена Тривић показала је да је постала само провокатор и јефтини популиста која кад треба стати иза српских интереса побјегне из парламента.

– Јављају ми да је Небојша Вукановић већ седам дана у Катару код познатог естетског хирурга. Питам само којим новцем све то плаћа кад стално кука да нема пара? Да није пратња Бисери Турковић – упитала је Вулићева.

Архива