Вулић: Одговоран лидер затражио би одмах оставку Золака због угрожавања здравља људи

03.10.2021 Актуелно

Посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић изјавила је Срни да би одговорни и озбиљни лидери закључили да њихов кадар Александар Золак мора у року од 24 часа да поднесе оставку због нерада и угрожавања здравља грађана широм БиХ.

– У тренутку кад постанете послушник, а не рационалан човјек, онда прибјегавате методи ‘напад је најбоља одбрана’. Влада Републике Српске има најодговорнијег и најперспективнијег министра здравља и срамотно је помињати га у ружном контексту. Једини ко није радио свој посао јесу Александар Золак и Стручни савјет Агенције за лијекове и медицинска средства БиХ – поручила је Вулићева.

Она је нагласила да у тешким временима када се треба супроставити насртајима на надлежности Републике Српске који непрестано долазе из Сарајева, од Уставног суда БиХ и иностраног фактора, и када је потребно максимално јединство и снажан одговор на те нападе, опозиција чини све да то уништи.

– Не могу се отети утиску да то све раде по нечијем налогу. Жал СДС-а и ПДП-а за позицијама у заједничким институцијама не јењава, али исто тако не да не јењава, већ је још јачи понос и образ нас честитих Срба које никакве амбасаде не могу уцијенити. Нама је Република Српска изнад свега, то грађани Српске знају и хвала им на томе – поручила је Вулићева.

Архива