У Бијељини грађани и странке окупљене око СНСД траже опозив градоначелника

02.10.2021 Актуелно

Овако више не иде, Бијељина мора боље – поручено је са народног скупа градоначелнику Бијељине Љубиши Петровићу. Више хиљада грађана окупљених на Централном тргу затражили су боље управљање градом или опозив градоначелника.

Петровићу је поручено да коначно почне да ради посао за који је биран и за добробит Семберије. Промјене траже и челници градских организација странака које чине скупштинску већину.

Бијељина нема више времена за губљење и тапкање у мјесту, ово је посљедњи покушај да се Љубиша Петровић врати послу за који је биран а који не обавља од како је засјео у фотељу, поручено је са скупа. Грађани су Петровићу поручили- „Стоп пропадању Бијељине“, „Смјена“.

Странке које чине скупштинску већину поручили су да су сложни и спремни за промјене у Бијељини.

– Једино што је битно је да се ти људи морају да пробуде и да коначно почну да раде посао за који су их људи бирали – наглашава Александар Ђорђевић, предсједник предсједник Скупштине града Бијељина.

Владимир Лазић, предсједник СНСД Бијељина, наглашава да је највећа снага у народу.Протести у Бијељини

– Овај величантсвени народни скуп који одржавамао у Бијељини показује да народу није свеједно и да се народ не мири ни са чијим нерадом – поручио је Лазић.

У Бијељини већ девет мјесеци не ради ништа, сви јавни послови стоје – од најједноставнијих, као што су јавна хигијена, кошење траве, санација оштећених саобраћајница, па до крупних пројеката, истакли су представници Коалиције „Договор за Бијељину“.

– Ово вечерас у Бијељини је почетак промјена које треба да се десе у Бијељини кад је у питању градоначелник Бијељине – рекао је Милан Дакић, предсједник Демос Бијељина.

Предраг Јовић, СДС Семберије Мићо Мићић, наглашава да се Бијељина не тако давно развијала, што сада није случај.

– 15 година је Бијељина била град који се најбртже развијао у БиХ, препознатљив по доласку људи, идејама, а у посљедњих годину дана осим мржње, прозивања ништа се друго не дешава – наглашава Јовић.Протести у Бијељини

Са скупа поручено да градоначелник Петровић од почетка свог мандата упорно опструише развој Семберије, због чега трпе грађани. Наводи се да је од око два милиона марака планираних за комуналну инфраструктуру утрошено је свега 6.000 марака, истакнуто је на скупу.

– Дошли смо са нашим грађанима да кажемо градоначелнику да он нема више право на грешку – истакао је Миленко Митровић, предсједник Покрета за Бијељину.

Љубиша Петровић је позван да деблокира град или слиједи његов опозив.

Архива