Састанак званичника Српске са амбасадорима европских земаља у БиХ

14.10.2021 Актуелно

У сједишту Републике Српске у Источном Сарајеву у току је састанак званичника Републике Српске са амбасадорима европских земаља у БиХ.

Од 28 позваних представника амбасадора земаља, састанку се одазвало њих 11.

Представници из Амбасаде Велике Британије навели су да неће приусуствовати састанку у Источном Сарајеву, али су српском члану Предсједништва Милораду Додику понудили састанак са њима и партнерским амбасадама.

Из Кабинета српског члана Предсједништва потврђено је да ово није састанак са амбасадорима Квинте.

Ипак, у Сарајеву хитно су одлучили да сазову сједници Управног одбора Савјета за имплементацију мира, а из Амбасаде Руске Федерације изузели су мишљење из данашње заједничке изјаве амбасадора Управног одбора Савјета за спровођење мира, који су потврдили да је за грађане БиХ од кључног значаја да функционишу институције на свим нивоима власти.

Састанку приусутвују предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, српски члан Предсједништва Милорад Додик, предсједник Народне скупштине Недељко Чубриловић, предсједник Владе Српске Радован Вишковић, предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија и замјеник предсједавајућег Дома народа Парламентране скупштине БиХ Никола Шпирић.

Присуствовали су и предсједници политичких партија владајуће коалиције у Републици Српској Драган Чавић, Дарко Бањац и Ненад Стевандић.

Архива