Додик: Вучић још једном показао да је човјек мира и и дијалога

01.10.2021 Актуелно

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик нагласио је да је рјешавање кризе на сјеверу Космета државнички потез предсједника Србије Александра Вучића који је још једном показао да је човјек мира и дијалога, а не сукоба.

Додик је изјавио Срни да је Вучић овим дипломатским успјехом Србије на миран и демократски начин обезбиједио Србима на Космету да могу да живе у миру и слободно се крећу и тако још једном показао способност и снагу Србије да брани свој народ на Косову и Метохији, те да га у томе не могу омести ни пријетње ни притисци никаквих косовских специјалних снага ни међународних мешетара.

– Повлачење припадника РОСУ представља дипломатску побједу Вучића, који је тако спријечио да се на сјеверу Космета одомаћи вирус политичког екстремизма, избјегну сукоби и сачува мир. Ово је први пут да се на Балкану повлаче снаге које су осокољене подршком неких међународних фактора покушале да силом рјешавају неспоразуме избјегавајући дијалог, док се то на примјер у БиХ никада није догодило – истакао је Додик.

Он је указао да се у БиХ избјегава унутрашњи дијалог који једино може донијети правично рјешење и сачувати мир и стабилност.

– Велики дипломатски успјех Вучића и српске стране је и тај што је Европска унија констатовала да није поштован Бриселски споразум са косовске стране, када је у питању заједница српских општина те да ће то сада бити приоритетна тачка на сљедећим преговорима двије стране у Бриселу – рекао је Додик.

Република Српска, која је са узбуђењем пратила догађаје на сјеверу Косова и Метохије, нагласио је Додик, са олакшањем је примила одлуку о рјешавању ове кризе, дајући пуну подршку Србији са Александром Вучићем на челу који је обезбиједио мир и слободу кретања за нашу браћу на Косову.

Архива