Додик у Београду на трибини „Слобода и самосталност Републике Српске“

07.10.2021 Актуелно

У Београду је току трибина под називом „Слобода и самосталност Републике Српске“, у организацији информативно-политичких портала „Све о Српској“ и „Факти“ и уз подршку Представништва Републике Српске у Србији.

На трибини учествује и српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик.

На трибини ће аналитичари из Српске и Србије изнијети своја гледишта на бројна питања актуелизована недавним сусретом специјалног изасланика америчког предсједника за западни Балкан Габријела Ескобара са српским чланом Предсједништва БиХ Милорадом Додиком.

Што се тиче ситуације у БиХ, Додик је пренио Ескобару да је прошло вријеме у којем ће Република Српска да трпи интервенционизам међународне заједнице, који је по правилу био усмјерен против Републике Српске и Дејтонског споразума, и да БиХ данас није она БиХ коју је Ескобар оставио прије 20 година када је био службеник у дипломатским мисијама у БиХ.

Такође, Додик је пренио Ескобару и да за Републику Српску Кристријан Шмит није високи представник и да актуелну кризу у БиХ може да ријеши самоорганизовани Савјет за спровођење мира повлачећи тзв. Инцков закон због којег је криза и наступила.

Архива