Додик: Сви Срби на Космету да се окупе око Српске листе

07.10.2021 Актуелно

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик пожелио је најбољи успјех Српској листи на предстојећим локалним изборима на Косову и Метохији 17. октобра и позвао све Србе у јужној српској покрајини да се окупе око те листе.

– Позивам све Србе на Космету да се окупе око ове листе, да се никада не уморе од борбе. Ова борба мора да буде политичка, мора да буде окупљање око наших представника – рекао је Додик за ТВ Пинк.

Он је указао на опасност да Србе заступају неки други, како је рекао, „злотвори и издајници“ који се представљају као Срби и који ће формално да попуне мјеста предвиђена за Србе, те као примјер навео БиХ и ФБиХ.

– Имате у БиХ ситуацију да Мустафа овај или онај, односно нека муслиманска имена, сада дође и прогласи себе Хрватом или Србином и онда он заузима нека места у ФБиХ /која припадају Србима/ – рекао је Додик.

Он је навео да је и на Косову и Метохији готово идентична ситуација и да исти странци раде и у БиХ и у Приштини, те оцијенио да ће се проблем у покрајини на крају морати ријешити тако што ће се потпуна аутономија четири општине претворити у прикључење Србији.

Он је истакао и да ће Република Српска бити независна држава.

– Наравно, треба једна додатна нормализација Црне Горе. Е, сада ризикујем да се све опет навали на мене, али ја, ето, тако мислим – рекао је Додик.

Коментаришући писмо америчких конгресмена албанских лобиста предсједнику САД Џозефу Бајдену о некаквој пријетњи од српске војске Косову и потреби да се Америка јаче ангажује у спречавању наводне „српске војне пријетње“, Додик је рекао да је познато како Американци рјешавају ствари кроз игнорисање или ако не могу „шаргарепом, онда је то штап“. „А штап значи – дигни НАТО, па туци“, навео је Додик.

Коментаришући написе да је он био „западни човјек“, а сада „руски, који шири малигни руски утицај“, Додик је рекао да је он човјек Срба и Републике Српске, а и Србије колико га ту подржавају и прихватају.

– Када је било бомбардовање Југославије у том мом првом мандату, они су тражили од мене свашта, али то се није дешавало. Па сам ја рекао – ако ви случајно порушите мостове на Дрини, као што сте планирали и показали ми те планове, рачунајте да имате апсолутно овдје побуну. И није срушен ниједан мост на Дрини – рекао је Додик.

Што се тиче лобиста, Додик је рекао да и Срби имају неке лобисте.

Архива