Додик: Сазнаће се и шта ће Шаровић и Иванић добити заузврат од Ескобара

29.10.2021 Актуелно

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је да нико не спори Мирку Шаровићу да се састаје или разговара са бико ким, али уколико такви разговори остану тајна, као у случају са Грабријелом Ескобаром, јавност има право да сумња у садржај разговора.

– Ја своје састанке и разговоре, посебно на таквом нивоу, објавим, управо да јавност Републике Српске буде укључена у све процесе. Када сам недавно прочитао шта говоре Мирко Шаровић и Младен Иванић, рекао сам да нема ништа тајно што неће бити јавно и захваљујући Ескобару јавност је сазнала да је он звао опозиционе лидере да лобира да не подрже српско јединство и моју иницијативу за враћање надлежности – истакао је Додик за Срну.

Он је нагласио да је то тек дио разговора, а за јавност у Републици Српској много је важно да лидери опозиције кажу шта су од Ескобара тражили заузврат.

– Да ли су тражили санкције за Републику Српску или за Додика, да ли су тражили да дођу на власт на спекулативан начин…!? Сазнаћемо и то, нека не брину јунаци из опозиције – рекао је Додик.

Архива