Додик: Прва литургија у манастиру Милошевац важан догађај за православље

23.10.2021 Актуелно

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је да је данашња прва литургија у манастиру Милошевац код Приједора, коју је служио Његова светост патријарх Порфирије, веома важан догађај за читаву регију, Српску православну цркву и православље у цјелости.

– Манастир је мјесто сталног живота и то је осјетио и сам патријарх Порфирије који није оклијево да дође овдје и да се одржи прва молитва која је окупила много људи, показла саборност и повезала идендитет, прије свега Цркве, а онда и овог народа који је очигледно вапио за оваквим садржајем – рекао је Додик новинарима након литургије у манастиру Милошевац код Приједора.

Додик је подсјетио да је овдје прије 300 година срушен манастир, али да то земљиште које се звало Црквина на сву срећу нико није узурпирао за неке друге потребе.Патријарх Порфирије и Милорад Додик (Фото: РТРС)

– Његово преосвештенство владика бањалучки Јефрем је прије неколико година одлучио да овдје изгради манастир – рекао је Додик и додао да је пружена помоћ у изградњи овог храма.

Он каже да Приједор заслужује једно ново православно обиљежје и да је манастир Милошевац мјесто које живи кроз историју.

Архива