Додик: Наше политичке акције не угрожавају безбједност

20.10.2021 Актуелно

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је данас да политичке акције Републике Српске не угрожавају безбједност на било који начин, јер су оне мотивисане искључиво примјеном Устава БиХ.

– Сукоба нема и неће их бити – поручио је Додик је на конференцији за новинаре у Бањалуци.

Додик је рекао да су те акције легитимне, као и да нема ништа спорно у усвајању Закона о лијековима и медицинским средствима Републике Српске.Подсјетио је да је Република Српска имала своју Агенцију за лијекове, као и да пренос надлежености, који се десио раније, није дао резултате.

Он је рекао да ће до половине идуће седмице Српска имати сву документацију у вези са враћањем надлежности.

– Легитимна је акција Републике Српске да врати своје надлежности. До 28. имаћемо припремљену документацију и заказати сједницу НСРС – истакао је Додик.

Он је навео да је ВСТС данас, без иједног српског гласа, смијенио главног тужиоца БиХ Гордану Тадић.

– Смијенили су главног тужиоца са шест гласова Бошњака и све је урађено по наредби СДА. Они „држе“ и ОБА и то им је паклени план да БиХ устроје по својим жељама. Свако коме је стало до дејтонске БиХ мора ово да примијети – рекао је Додик и додао да представници Бошњака нису спремни на договор.

Говорећи о позиву Кристијана Шмита посланицима да не гласају за Закон о лијековима, Додик је поновио да БиХ нема високог представника све док га не именује Савјет безбједности УН. 

Додао је да су Шмитови дописи исто што и дописи обичног грађанина. Лажно представаљање је, како је истакао, доказ неозбиљности и узурпације.

Архива