Цвијановић: Опозиција упрља свако важно национално питање

27.10.2021 Актуелно

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је да замјера опозицији у Народној скупштини што свако високо рангирано политичко или национално питање мора да буде упрљано на овај или онај начин.

Цвијановић је истакла да не препознаје да у свим политичким партијама постоји једнак жар, жеља, воља или одговорност према Републици Српској и њеним грађанима.

– Годинама не постоји ниједна високо позиционирана политичка тема, а да је нису настојали упрљати. То је политика која је штетна по грађане, њихове интересе и институције Српске – рекла је Цвијановић у наставку посебне сједнице Народне скупштине Републике Српске.

Цвијановић је навела да је дошло вријеме да сви политички представници Републике Српске буду поносни ња оно што им је Устав дао.

– Треба да се сјетимо да тај устав треба очувати и да се сјетимо да требамо вратити оно што припада Републици Српској. Бојим се да ће уз овакав начин политичког дјеловања, са опозицијом која на овај начин упрља сваку важну политичку и националну тему, тај пут бити тежи, али неће бити немогућ – навела је Цвијановић.

Према њеним ријечима, у рукама посланика лежи институционална и уставна моћ да донесу коначну одлуку о ономе што је српски члан Предсједништва БиХ процијенио штетним по виталне интересе Републике Српске.

Цвијановић је рекла да су испоштовани закључци Народне скупштине, као и да су заштићени интереси Републике Српске, те да је на народним посланицима да покаже да одлуку о тако важним питањима доноси Народна скупштина.

Подсјећамо, СДС и ПДП су у једном дијелу засједања напустили скупштинску салу, након што су од почетка, између осталог, приговарали и за термин одржавања сједнице правдајући то немогућношћу да спреме расправу.

Архива