Вулић: Золаков психолошки рат по директиви Сарајева

28.09.2021 Актуелно

Посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић истакла је да Савјет безбједности УН није дозволио лет авиона са кисеоником у мају 1992. године када је у Бањалуци умрло 12 недужних беба, а „данас у 21. вијеку у тзв. држави БиХ, тзв. доктор Александар Золак жели забранити људима да дишу и да се лијече“.

Вулићева је нагласила да је Золак у договору са сарајевском чаршијом дао дозволу искључиво фирми „Месер“ с циљем да уништи привреду Репубике Српске.

Она је истакла да је Золак обмануо цијелу јавност у Републици Српској, али и своје партијске колеге зарад очувања директорске фотеље у Агенцији за лијекове и медицинска средства БиХ и извршења задатка који је добио од СДА која данас влада правосуђем БиХ.

– Бескрупулозни Золак, који је у позицији осумњиченог у разним аферама у Федерацији БиХ, обмањује грађане Српске, ствара немир, сије страх и неповјерење. Када овлаштене агенције дају свој суд о кисеонику који је спасио стотине живота од пошасти као што је вирус корона, позивам предсједника Коморе доктора медицине Републике Српске и Суд части Коморе доктора медицине Републике Српске да одузму лиценцу љекара Золаку који својим дјеловањем подсјећа на зликовца. Доктори су хумани људи, поштују Хипократову заклетву и не иду у пакт са ђаволима – истакла је Вулићева у изјави за Срну.

Она је оцијенила да „спасавати себе, трговати својом слободом на рачун грађана Републике Српске, срозавати здравствени систем, етикетирати здравствене раднике да су `убице` може само човјек који дјеловањем подсјећа на зликовца“.

– Ни НАТО савез није имао до те мјере зле намјере према српском народу какве има Золак. То што Александар Золак не зна да ради свој посао, то што се заиграо у аферама са сарајевском чаршијом, то што је дозволио да он и поједини његови сарадници уцјењују и рекетирају веледрогерије одраз је алавости. Александар Золак безочно лаже – оцијенила је Вулићева и позвала Золака да објасни како становнике добојске регије није убио кисеоник „Техногаса“ који се већ 70 година испоручује прво Медицинском центру 23. август, касније Болници Добој.

Она је позвала Золака да објасни како „Месер“ Сарајево има 11 регистрованих медицинских кисеоника и само један од њих има налаз прве серије, а та регистрација истиче 23. октобра ове године и како баш „Месер“ специјално има налаз прве серије само за боце од 10 литара и ни за једно друго пуњење, док се потврде разликују по величини боца за пуњење, а унутра је исти састав.

– Ово су званични подаци са сајта Агенције, а и информације честитих људи из Агенције за лијекове. Грађане Републике Српске Александар Золак лаже и обмањује. Шири страх и немир и то само како би себе сачувао од затвора, а сарајевски `Месер` убацио у све здравствене установе Републике Српске – појаснила је Вулићева.

Ова ситуација, каже она, нека буде и за наук свим руководиоцима – бирајте на тендерима фирме из Републике Српске за све набавке од лабораторијских реагенаса до најсложенијих помагала.

– Ово је удар на грађане Републике Српске који режира Александар Золак ради личног интереса и властитог спаса. Исти кисеоник и на истом мјесту се пуни и за `Месер` и за остале, зашто је `Месер` привилегован? Шта је политичко Сарајево обећало Золаку и за који интерес? – упитала је Вулићева, истичући да слобода Александра Золака није вриједна немира и панике који влада међу грађанима.

Вулићева је рекла да би „тзв. доктор Золак да има бар мало стида, срама и морала, након свега, требао да поднесе оставку јер све оно за шта друге оптужује је само и искључиво његова надлежност“.

– На сједници Представничког дома тражила сам да се преиспита рад Александра Золака и да буде смијењен, али нисам наишла на подршку колега. Данас је јасно колико је моја иницијатива била оправдана и утемељена – навела је Вулићева.

Архива