Вишковић-Викторович: Гасификација Српске наставља се планираном динамиком

08.09.2021 Актуелно

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, трећег дана посјете Санкт Петербургу, у одвојеним састанцима разговарао је са представницима компаније Гаспром.

На првом састанку, који је завршен, Хандога Димитриј Викторович, руководилац Одјељења за међународну сарадњу компаније Гаспром, упознао је премијера Вишковића о активностима компаније Гаспром и њеним плановима у вези са изградњом гасовода „Балкански ток – крак за Републику Српску“.

Он је истакао да су изазови по питању изградње Балканског тока превазиђени и да се са радовима наставља планираном динамиком.

Вишковић се захвалио се на коректној пословној сарадњи коју институције Републике Српске имају са Гаспромом и истакао да је у току рјешавање имовинско-правних односа које је неопходно ријешити по питању реализације пројекта гасификације и изградње гасовода.

Такође, предсједник Владе Вишковић је рекао да ће радове на траси аутопута од Бијељине до Бањалуке пратити и радови на гасоводу, саопштено је из Владе Српске.

На састанку је договорено да се усагласи документ „Мапа пута“ по питању будућих активности на гасификацији, до почетка реализације пројекта.

Вишковић је истакао да је стратешки циљ Републике Српске изградња гасовода и гасификација сјеверног дијела Републике Српске.

Састанку су присуствовали шеф Представништа Републике Српске у Руској Федерацији Душко Перовић, директор предузећа Гас РС Љубо Гламочић, а из компаније Гаспром Андреј Компанијац и Алексеј Мирошниченко.

Архива