Вишковић: Радишић оставио неизбрисив траг у историји Српске и БиХ

05.09.2021 Актуелно

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић упутио је телеграм саучешћа породици преминулог Живка Радишића за кога је рекао да је оставио дубок и неизбрисив траг у историји Републике Српске и БиХ.

– Са тугом у срцу, опраштамо се од великог човјека и политичара, који је ударио темеље плурализма у Републици Српској – навео је Вишковић поводом смрти некадашњег предсједника Социјалистичке партије Републике Српске и члана Предсједништва БиХ.

Према његовим ријечима, Радишић је током дуге и плодоносне каријере предано обављао низ одговорних дужности, од вођења обнове Бањалуке послије разорног земљотреса 1969. године, па све до оснивања и дугогодишњег вођења Социјалистичке партије Републике Српске, саопштено је из Бироа Владе за односе с јавношћу.

– У вријеме док је био српски члан Предсједништва Бих, Живко Радишић предано је и са великом одговорношћу заступао и бранио интересе свог народа и Републике Српске. Република Српска неизмјерно му је захвална за све што је урадио за наш народ – наводи се у телеграму Вишковића.

Архива