Вишковић позвао привреднике да инвестирају у Српску

22.09.2021 Актуелно

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић позвао је привреднике да инвестирају у Српску и истакао да ће Влада подржати сваку добру инвестицију, те да је Влада опредијељена да са свима сарађује на партнерској основи.

Предсједник Владе рекао је на конференцији о инвестиционим потенцијалима Републике Српске да су збирне пореске стопе у Српској најниже у региону, те да олакшице за пословање представља и могућност ослобађања плаћања пореза и доприноса за новозапослне у трајању од 12 мјесеци.

Порез на добит од 10 одсто, непорезива дивиденда и повољна цијена електричне енергије, представљају једне од кључних предности за инвестирање у Републику Српску, истакнуто је на конференцији о инвестиционим потенцијалима Српске, уз учешће представника више од 40 компанија.

У раду конференције о инвестиционим потенцијалима Републике Српске, која се данас одржава у Београду, учествују представници више од 40 компанија.

Неколико компанија већ је изразило интерес да потпише уговоре о улагању у пословне зоне на простору Подриња, најављено је на конференцији.

У Београду је у току конференција „Инвестициони потенцијали Републике Српске“.

Архива