Руско тржиште отворено за произоводе из Српске

07.09.2021 Актуелно

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, заједно са члановима делегације Републике Српске, разговарао је данас у Санкт Петербургу са руководством Привредне коморе Санкт Петербурга, које је предводио предсједник Коморе Катенев Владимир Иванович.

На састанку је разговарано о унапређењу сарадње, потенцијалима и могућностима, те повезивању привредника из Републике Српске и Санкт Петербурга.

У Привредној комори Санкт Петербурга данас су представљени прехрамбени производи из Републике Српске, те је разговарано о пласирању и представљању домаћих производа из прехрамбене индустрије на руском тржишту.

На састанку је исказана спремност за сарадњу са предузећима у Републици Српској из области туризма, хотелијерства, проиводње хране, минералних ђубрива, као и производње пољопривредних машина, саопштено је из Владе Српске.

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Борис Пашалић је истакао да је Република Српска опредијељена за сарадњу по питању пољопривредних машина и пољопривредне механизације, као и да располаже са производњом здраве хране и квалитетних вина.

Пашалић је додао да су количине вина скромне, када се упоређују са неким општим параметрима производње, али да су вина из Републике Српске веома високог квалитета.

Архива