Премијер након састанка са руководством Биокада: Заинтересовани за пословање на нашем тржишту

08.09.2021 Актуелно

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је данас у Санкт Петербургу са представницима компаније Биокад.

Алексеј Торгов, замјеник генералног директора и директор за корпоративно комуникације, упознао је Вишковића са развојем и достигнућима компаније по питању, улагања у производњу и истраживања.

Денис Kовалев, директор за бизнис и развој, упознао је премијера Вишковића са сертификацијом и пословањем компаније Биокад, те истакао је да имају седам објеката за производњу, 60 препарата у промету и 10 препарата у развоју

Kомпанија Биокад орјентисана је на биотехнолошки правац, запошљава 2.700 запослених, посједује 40 лабораторија у Санкт Петербургу и једна трећина запослених усмјерена је на истраживањима и разраду.

Истакли су да је компанија Биокад заинтересована за пословање на тржишту БиХ и проводе све потребне процедуре за стицање дозволе за промет лијекова у БиХ код надлежних институција као и са пробелмима са којима се сусрећу у том поступку.

– Вишковић је позвао је руководство компаније Биокад да истрају и предузму све правне радње и мјере како би квалитетни лијекови ове компаније, а посебно лијек за лијечење најтежих малигних обољења плућа био на располагању пацијентима у БиХ и помогао у лијечењу и заштити здравља наших грађана – саопштено је из Владе Српске.

У саопштењу се истиче да је Влада Републике Српске опредјељена да грађанима омогући квалитетну здравствену заштиту, квалитетне лијекове одговарајућег квалитета, ефикасности и безбиједности и повољне цијене доступних лијекова.

Архива