Ковачевић: СНСД обиљежава данашњи празник широм Српске

15.09.2021 Актуелно

Дан српског јединства, слободе и националне заставе СНСД је обиљежио на више мјеста у Републици Српској симболичним акцијама којим су, како је наглашено, показали важност овог празника и вриједности које он са собом носи.

Носиоци активности су млади социјалдемократи из више општина и градова Републике Српске, објавио је портпарол СНСД-а Радован Ковачевић на Фејсбуку.

– Централа наше странке синоћ је имала амбијентално освјетљење у бојама наше заставе, као што ће и вечерас. Наши млади активисти из Зворника срели су се на моста Краља Александра Првог Карађорђевића са својим пријатељима из Србије. Са обје стране су ношене велике заставе Републике Српске и Републике Србије које су се на средини ријеке спојиле као симбол јединства нашег народа које је јаче од било каквих подјела или граница – навео је Ковачевић.

Он је додао да су, поводом данашњег празника, заставе изнијели и на Маглић, највиши планински врх Српске, показујући да ће се „тробојка слободе увијек вијорити у нашој држави“.

 https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fradovankovacevic.snsd%2Fposts%2F1897226193781521&show_text=true&width=500

– Данас у 15.00 часова Бањалуком ћемо пронијети велику заставу Републике Српске, дугу више десетина метара, и на тај начин и са грађанима нашег главног града обиљежити празник – најавио је Ковачевић.

Архива